欢迎访问高中学习网!设为首页  |  加入收藏 | 最新文章
当前位置:高中学习网 >> 高中英语 >> 高中英语试题 >> 高二英语试题 >> 浏览文章

白水高中2016-2017高二英语暑假开学试卷含答案

核心导读:湖北省枣阳市白水高中新高二2016-2017学年度暑假开学考试英语试题第Ⅰ卷  (选择题 共100分)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(每小题1.5分,满分7.5分)1. Whatistherelationshipbe

湖北省枣阳市白水高中新高二2016-2017学年度暑假开学考试 英语试题
第Ⅰ卷   (选择题  共100分)
第一部分:听力(共两节,满分30分)
第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(每小题1.5分,满分7.5分)
1. What is the relationship between Miss Brown and Harry Hill?
A. Workmates.      B. Husband and wife.     C. Teacher and student.
2. What does the woman dislike about McDonald?
   A. The service.    B. The unhealthy food.    C. The noisy environment.
3. What are the speakers probably talking about?
A. Buying a house.      B. Finding a hotel.       C. Renting a house.
4. What will the woman probably do?
   A. Leave.              B. Sit down             C. Remain standing.
5. What does the man want to do?
   A. Go out              B. Stay in bed.           C. Go to work.
第二节:(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听第6段材料,回答第6-7小题。
6. Where will the performance be held?
  A. At the Moon Theatre.     B. At the Youth Square.   C. In the woman’s school.
7. What is the performance for?
A. Celebrating Christmas.      B. Repairing the Youth Square. 
C. Collecting money for poor students.
听第7段材料,回答第8-10小题。
8. What do we know about the boy?
A. He went to the supermarket yesterday.
B. He left his exercise book at home.
C. He often forgets to hand in his exercise book.
9. What does the woman think of the boy?
A. He is lazy.          B. He is bright.             C. He is honest.
10. What is the probable relationship between the speakers?
A. Mother and son.    B. Sister and brother.     C. Teacher and student.
听第8段材料,回答第11-13小题。
11. Where does the man often shop?
A. In stores.            B. From TV.              C. On the Internet.
12. How much will the man save if he buys the cell phone on the Internet?
A. $300                B.$900                  C. $1,200
13. What does the woman probably think of paying by credit card on the Internet?
A. It is popular.          B. It is not safe.           C. It is convenient
听第9段材料,回答第14-17小题。
14. What is the probable relationship between the speakers?
A. Old schoolmates       B. Old colleagues.         C. Old neighbors.
15. What is the woman’s problem?
A. She is afraid of taking an elevator      B. She is afraid of spiders
C. She failed her job interview
16. How did the woman overcome her problem?
A. By taking some medicine             B. By seeing a doctor
C. By taking a class
17. What does the woman suggest the man do?
A. Find another job         B. Get accustomed to taking an elevator.
C. Talk with Mr. Black about his problem again.
听第10段材料,回答第18-20小题。
18. What is the speaker mainly talking about?
A. A rebuilt house.    B. A TV program.      C. A team of builders.
19. What will the family do when the builders rebuild their house?
A. Go on a vacation       B. Help the builders with the work
C. Continue their routine work
20. How long will the whole project last normally?
A. For about one week           B. For about one month
C. For about four months
第二部分:笔试部分
第一部分    阅读理解
第一节、  完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后所给的四个选项A、B、C、D中,选出可以填人空白处的最佳答案,并在答题卡上将该项涂黑。
I was never very neat, while my roommate Kate was rather organized. Each of her objects had its        , but mine always hid somewhere. She even labeled (贴标签) everything. I always looked for everything.        time, Kate got neater and I got       . She would push my dirty clothing over, and I would lay my books on her tidy desk. We both got        of each other.
One evening war        . Kate came into the room. Soon, I heard her shouting, "Take your       away! Why under my bed!" Deafened, I saw my shoes flying at me. I       to my feet and started shouting. She shouted back louder.
The room was filled with        . We could not have stayed together for a single       but for a phone call. Kate answered it. From her end of the conversation, I could        right away her grandma was seriously ill. When she        , she quickly hid under her covers, sobbing(呜咽).       , that was something she should not go through alone. All of a sudden, a        feeling of sympathy(同情) rose up in my heart.
Slowly, I collected the pencils, took back the books,        my bed, cleaned the socks and swept the floor,        on her side. I was so buried in my work       I even didn't notice Kate had sat up.
 She was watching, her tears dried and her       one of disbelief. Then, to my surprise, she        out her hands to catch mine. I looked up into her eyes. She smiled at me. "Thanks."
Kate and I stayed        for the rest of the year. We didn't always agree, but we learned the key to        together: giving in,cleaning up and holding on.
1.A. room          B. place       C. station       D. seat
2.A. Over          B. During      C. With          D. For
3.A. uglier         B. cleaner      C. messier    D. lazier
4.A. angry         B. tired        C. sad        D. mad
5.A. broke in       B. took place   C. set off     D. broke out
6.A. socks         B. clothes      C. shoes          D. trousers
7.A. ran           B. jumped      C. flew           D. walked
8.A. angry         B. concern     C. sadness         D. anger
9.A. hour          B. week       C. minute         D. day
10.A. tell          B. express     C. forecast        D. show
11.A. put up       B. hung up     C. held on         D. went on
12.A. Surprisingly  B. Clearly      C. Happily        D. Excitedly
13.A. warm        B. strange     C. cold           D. funny
14.A. brought       B. caught     C. made          D. changed
15.A. but           B. and       C. even           D. so
16.A. that          B. which      C. what          D. who
17.A. tongue        B. expression  C. sign          D. position
18.A. took          B. held       C. reached       D. threw
19.A. workmates     B. classmates  C. deskmates     D. roommates
20.A. living         B. studying     C. study         D. live

第二节 阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文 ,从每题所给的四个选项 (A 、B 、C  和 D )中选出最佳选项 ,并在答题卡上将该项涂黑。
                                         A
Have you ever noticed advertisements which say “Learn a foreign language in 6 weeks, or your money back! From the first day your pronunciation will be excellent. Just send…” and so on? Of course, it never happens quite like that. The only language that is easy to learn is one’s mother tongue. And think how much practice that gets! Before the Second World War people usually learnt a foreign language in order to read the literature of the country.
Now speaking a foreign language is what most people want. Every year millions of people start learning one. How do they do it? Some people try at home, with books and records of tapes; some use radio or television programs; some use computers and network; others go to evening classes. If they use the language only 2 or 3 times a week, learning it will take a long time, like learning a foreign language at school. A few people try to learn a language fast by studying for 6 or more hours a day. It is clearly easier to learn the language in the country where it is spoken.
However, most people cannot afford this, and for many it is not necessary. They need the language in order to do their work better. For example, scientists and doctors chiefly need to be able to read books and reports in the foreign language. Whether the language is learnt quickly or slowly, it is hard work. Machines and good books will help, but they cannot do the student’s work for him.
21.According to some advertisements, you ______.
A. have to pay your money if you cannot master a foreign language in 6 weeks
B. needn’t pay your money if you cannot learn a foreign language in 6 weeks
C. must pay your money if you cannot master a foreign language in 6 weeks
D. will be paid much money if you cannot learn a foreign language in 6 weeks
22.Now most people try to learn a foreign language in order to ______.
A. read the literature of the country
B. read books and reports
C. do their work better
D. go to foreign countries
23.Learning a foreign language is a hard job ______.
A. only for scientists and doctors
B. only for the students at school
C. for those people at home
D. for most people

Driving a car is not just handling controls and judging speed and distance. It requires you to predict what other road users will do and get ready to react to something unexpected. When alcohol is consumed, it enters your bloodstream and acts as a depressant (抑制药), damaging eyesight, judgment and co-ordination(协调), slowing down reaction time and greatly increasing the risk of accidents. Even below the drink driving link, driving will be affected.
Alcohol may take a few minutes to be absorbed into the bloodstream and start action on the brain. Absorption rate is increased when drinking on an empty stomach or when consuming drinks mixed with fruit juice. To get rid of alcohol from the body is a very slow process and it is not possible to speed it up with any measures like taking a shower or having a cup of tea or coffee.
The present Road Traffic Ordinance states clearly that the limit of alcohol concentration is:
● 50 milligrams of alcohol per 100ml of blood; or
● 22 micrograms of alcohol per 100ml of breath; or
● 67 milligrams of alcohol per 100ml of urine (尿液).
Drivers who cause traffic accidents, or who commit a moving traffic offence or are being suspected(怀疑) of drink driving will be tested.
Any driver found drinking beyond the limit will be charged. The driver declared guilty may be fined a maximum of HK $25,000 and be sentenced to up to 3 years in prison and punished for 10 driving-offence points; or temporarily banned from driving.
The same punishment applies to failing to provide specimens (样本) far breath, blood or urine tests without good excuse.
Drink driving is a criminal offence. Be a responsible driver, think before you drink. For the safety of yourself and other road users, never drive after consuming alcohol.
24.The first paragraph is mainly about ________.
A. the introduction of driving skills
B. the damage of drinking to your body
C. the effect of drinking on driving
D. the process of alcohol being absorbed
25.The underlined word “it” in the second paragraph refers to “________”.
A. alcohol   B. absorption
 C. blood    D. process
26.Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Drinking below the drink driving limit has no effect on driving.
B. Alcohol is taken in more quickly when drunk with fruit juice.
C. Having a cup of tea helps to get rid of alcohol from the body.
D. 50 milligrams of alcohol per 100ml of breath is below the drink limit.
27.A driver suspected of drink driving ________.
A. should provide specimens for testing
B. will be forbidden to drive for 3years
C. will be punished for 10 driving-offence points
D. should pay a maximum fine of HK $25,000

Roughly half of college students will have some degree of depression at some point during their time in school. Even more startling, 6.2 percent of college students surveyed in 2012 considered suicide and 1.3 percent attempted it, according to an American College Health Association study released this spring. If you’re feeling depressed on campus, you may find the following tips helpful.
Exercise: Physical activity releases endorphins – chemicals that produce an overall positive feeling within the body, which fight depression naturally. Mental health experts claim that exercise is a solution to those feeling mild or moderate depression. However, for those severely depressed, simply doing sports is not enough.
Use school counseling services: Campuses don’t employ mental health experts simply to throw thousands of dollars down the drain. Their job is to help students, so experts recommend you use them. Most students, however, are hesitant to take a trip to their college’s counseling center, fearing being laughed at by peers. As a result, some schools like Texas Christian University, are testing students for mental health problems when they get sick and visit the campus health clinic.
Take advantage of technology: Staying in touch with family members and friends from childhood and high school has become easier than ever with the coming of Facebook and video chat services like Skype. While mental health experts insist that it’s important to make friends in your new environment and be involved in the college community, it’s also significant to keep in touch with the people you knew before college.
Go to sleep: Following a fairly regular sleep pattern can defend you against depression. In college, many students’ sleep patterns are irregular thanks to late-night studying and partying, which is harmful to their mental health. Research strongly suggests that sleep is the key to learning and memory formation.
28.According to the passage, physical activity __________ .
A. is regarded as the best way to fight depression
B. contributes to the release of endorphins
C. can’t help the seriously depressed students
D. improve people’s ability to learn and memorize
29.It can be inferred from the 3rd paragraph that __________ .
A. employing mental health experts on campus is a waste of money
B. students with mental health problems can’t get on well with others
C. going to college’s counseling center for help requires a lot of courage
D. sick students in Texas Christian University must take psychological tests
30.Taking advantage of technology is encouraged because it ____
A.enables students to get involved in college life
B.helps students stay in contact with others
C.offers students a way to make new friends
D.provides a way to avoid getting bored
31.which of the following can NOT help one reduce depression?
A.Taking exercise regularly every week
B.Chatting with old friends with Skype
C.Turning to mental health experts for advice
D.Holding parties deep into the night to relax

The dirty, homeless man sat on the pavement, staring at the stones. He thought back more than twenty years to when he was a boy living in a small red brick house on this very street. He recalled the flower garden, the swing his dad made, and the bike he had saved up for months to buy.
The man shrugged impatiently, for the brightness of those pictures hurt him, and his memory traveled on another ten years. He had a job by then, plenty of friends and started to come home less. He did not really want to remember those years, nor the day when, because of debts, he had gone home planning to ask for money. He felt embarrassed, but he knew exactly where his dad kept the money. When his parents stepped out of the room, he took what he wanted and left.
That was the last time he had seen them. Ashamed, he went abroad, and his parents knew nothing about the years of wandering or time in prison. But locked in his cell he often thought of home. Once free, he would love to see his parents again, if they were still alive, and still wanted to see him.
When his prison time was up, he found a job, but couldn’t settle. Something was drawing him home. He did not want to arrive penniless, so he hitchhiked most of the long journey back. But less than a mile from his destination he started to feel sick with doubt. Could they ever accept this man who had so bitterly disappointed them?
He spent most of that day sitting under a tree. That evening he posted a letter which, although short, had taken him hours to write. It ended with:
I know it is unreasonable of me to suppose you want to see me ... so it’s up to you. I’ll come early Thursday morning. If you want me home, hang a white handkerchief in the window of my old bedroom. If it’s there, I’ll come in; if not, I’ll wave good-bye and go.
And now it was Thursday morning and he was sitting on the pavement at the end of the street. Finally he got up and walked slowly toward the old house. He drew a long breath and looked.
His parents were taking no risks. ________________________________________
The man threw his head back, gave a cry of relief and ran straight through the open front door.
32.Why did the man shrug impatiently (paragraph 2) while he was thinking of his childhood?
A. The thoughts made him angry.
B. He felt he had wasted time.
C. He was anxious to go home.
D. The sweet memory caused him much pain.
33.Why did it take him hours to write the letter?
A. He doubted if his parents still lived in that house.
B. He had much news to tell his parents.
C. He felt ashamed to ask for forgiveness.
D. He was longing to return home and felt excited.
34.Which of the following best fits into paragraph 8?
A. Every inch of the house was covered in white. Sheets, pillowcases and table clothes had been placed on every window and door, making it look like a snow house.
B. The house before him was just as he remembered: the red bricks, the brown door and nothing else.
C. A colorful blanket was over the front door. On it, in large letters, was written, “Welcome home, son”.
D. A police car was parked in the drive way, and two officers stood at the front door.
35.The best title of the passage is _______.
A. Sweet Memory                 B. White Handkerchief
C. Abandoned(被放弃的) Son      D. Leaving Home


第三节、(共5小题;每小题2分,满分10 分)。
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项
With the summer holiday just around the corner, it seems like everybody is busy planning their vacations. Here are some tips that can help you enjoy your holiday without emptying your pocket:
Travel off-season
Go to your desired destination while the demand is low and take advantage of huge discounts. During the peak season, the hotel and flight prices increase quickly, and you’ll likely spend more of your vacation time standing in line due to the rush of tourists.  36.
37.   .
Websites can help you find discount hotel rooms. Look for places that do not charge extra for children if they use the existing bedding. Stay with the locals. If you and your family are going to stay for a longer period, renting a small apartment is a good choice.
Eat like a local
Why eat at big chain restaurants when you can experience something new?  38.   During your family trip, try new food where the locals eat. This will not just save money, but also provide you with a new and different experience. For smaller meals and snacks, avoid restaurants and try street food or other takeout.
Don’t hesitate to bargain
Tourist- heavy places are known for overcharging for just about everything. Clothes, travel goodies, souvenirs, etc. are very expensive at these places.  39.    Bargain hard to get the best price.
Choose local transportation
40.   Instead, take buses, railways or subways, which are always cheaper. If you are planning to stay for a while, you can consider renting a car. Hiring a car is much easier than carrying your bags everywhere if you are moving around a lot.
A. Save on hotels.
B. Surf the Internet while traveling.
C. Therefore, avoid buying anything there.
D. So it’s best to find out when the off-season starts.
E. Planning your meals is another way to reduce your travel costs.
F. For this reason, you shouldn’t feel ashamed to ask for bargains.
G .As a tourist, avoid taking taxis whenever possible, since they are expensive.

第四节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
Were you the first or the last child in your family? Or were you a middle or an only child? Some people think   41.   matters where you were born in your family. But there are different ideas about what birth order means. Some people say that oldest children, 42.   are smart and strong-willed, are very likely  43.  (succeed). The reason   44.  this is simple. Parents have a lot of time for their first child and give him or her a lot of attention. An only child will succeed for   45.   same reason.
What happens to the   46.  children in the family? Middle children don’t get so much attention, so they don’t feel that important. If a family has many children, the middle one sometimes gets lost in the crowd. The youngest child, 47.  , often gets special treatment. Often this child grows up to be funny. But a recent study saw things quite   48.  (difference). The study found that first children believed in family rules. They didn’t take many chances in  49.  lives. They usually  50.  (follow) orders. Rules didn’t mean as much to later children in the family. They took chances and they often did better in life.

第三部分 写作(共两节;满分35分)
第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
51.短文改错
下面短文中共有10处语言错误。每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1、每处错误及修改仅限一词;
2、只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Our school will set a voluntary service club on April 22nd. The main purpose of it is to call on and organize students to serve for society better and develop our ability to cooperate to others.
The volunteers are required to work at weekends to visit the elderly in the nursing homes in our city, keep public places clean and offer some guidances to the passengers in some stations and so on. The students which are healthy, patience, warm-hearted and willing to help others are welcome to join the club. Whether you are interested and want to become a member of it, please sent your application to the Students’ Union before March 15th. The office of the Students’ Union will contact the choosing candidates for a interview in a few days.
March 8th
The Students’ Union
笫二节 书面表达(满分25分)
52.一个人在成长过程中必然会遇到烦恼,但是它也能带给你收获,例如:不得不做一些自己不愿做的事情,但最终发现它却带给你许多收益。请根据以下要点写一篇英语短文。
内容包括:
1. 描述一件你曾经不愿但却不得不做的事;
2. 说说这件事最终带给你的收获和启示。
注意:词数100词左右,开头已给出,不计入总词数。
We need to face a lot of pains as we grow up. But these pains eventually bring us gains. _______________________________________________________________________________

 

 


 
参考答案
第一部分:听力(共两节,满分30分)
1—5 BCABA      6—10 ACCBC     11—15CABAB     16—20CBBAC
第二部分  笔试
1.B
2.A
3.C
4.B
5.D
6.C
7.B
8.D
9.C
10.A
11.B
12.B
13.A
14.C
15.C
16.A
17.B
18.C
19.D
20.A
【解析】
试题分析:作者和Kate是室友,但是,两个人的生活习惯却是天壤之别。作者不爱干净,东西扔得到处都是,而Kate很爱干净,东西摆放的整整齐齐。后来她们都无法容忍对方,于是发生了争吵。当知道Kate奶奶得了重病的时候,作者想要为Kate做点什么,她开始整理东西,打算寝室。她们和好了并成了很好的朋友。
1.考查名词辨析。A房间;B地方;C车站;D座位。关键“Kate was rather organized.”可知,Kate很有条理,她的东西摆放得很整齐,每一样物品都有它该待的地方,一点也不杂乱,故选B。
2.   考查介词辨析。A越过,在......上面,在......期间;B在......期间;C和,随着;D为,给。        time, Kate got neater 一段时间以后,Kate变得更干净了,over time随着时间的过去,故选A。
3.考查比较级。A更难看的;B更干净的;C更杂乱的;D更懒惰的。关键第一行“I was never very neat”可知,我不爱干净,一段时间以后,我变得更邋遢了,故选C。
4.考查形容词辨析。A生气的;B疲劳的,厌烦的;C伤心的;D疯狂的。We both got       of each other.作者和Kate开始互相厌烦对方,get/be tired of...厌烦......,故选B。
5.考查动词短语。A闯入,打断;B发生,举办;C出发,引爆,引发;D爆发。One evening war       .有一晚上,战争(终于)爆发了,故选D。
6.考查名词辨析。A袜子;B衣服;C鞋子;D裤子。关键“I saw my shoes flying at me”可知,是我的鞋子在Kate的床下,故选C。
7.考查动词辨析。A跑;B跳;C飞;D步行。关键“started shouting”可知,Kate把鞋子扔向了我,我站起来朝她大叫,jump to one’s feet突然站起来,故选B。
8.考查形容词辨析。A生气的;B关心(高中www.gaozhong.cc/)的;C悲伤;D生气。The room was filled with        .房间里充满了怒气,be filled with sth充满......,故选D。
9.  考查名词辨析。A小时;B一周;C分钟;D一天。We could not have stayed together for a single         but for a phone call要不是因为一通电话,我们几乎连一分钟都待不下去了,故选C。
10.考查动词辨析。A告诉,辨别;B表达;C预测;D展示,显示,引,带。I could        right away her grandma was seriously ill我能从Kate最后说的话听出来,她奶奶得了重病,故选A。
11.考查动词短语。A举起,留宿,张贴;B挂断,结束;C握住,坚持,稍等;D继续,发生。When she        , she quickly hid under her covers挂断电话之后,她立刻呜咽起来,故选B。
12.考查副词辨析。A惊讶地;B清楚地;C开心地;D兴奋地。       , that was something she should not go through alone显然,她不应该一个人承受这样的事,言外之意是,我想去安慰她,故选B。
13.考查形容词辨析。A温暖的;B奇怪的;C寒冷的;D滑稽的。 a          feeling of sympathy一股同情的暖流流经内心,故选A。
14.考查动词辨析。A带来;B捉住;C制作,使;D改变。根据“cleaned the socks and swept the floor”可知,我开始整理自己的东西,包括铺床,make one’s bed铺床,故选C。
15.考查并列连词。A但是;B和,并且;C甚至;D因此。swept the floor,        on her side我甚至连Kate那边的地板也打扫了,故选C。
16.考查结果状语从句。I was so buried in my work       I even didn't...我太投入了,以至于没有注意到Kate站在我身边,so...that...如此......以至于......,故选A。
17.考查名词辨析。A舌头,语言;B表情,表达;C符号,手势,迹象;D位置,职位。her52 one of disbelief她脸上露出不敢相信眼前的景象的表情,故选B。
18.考查动词辨析。A带走;B握住,拿,容纳;C到达,伸出;D扔掉。she        out her hands to catch mine她伸出手来抓住我的手,reach out伸出,故选C。
19.考查名词辨析。A同事;B同学;C同桌;D室友。Kate and I stayed        for the rest of the year.我和Kate在剩下的时间里一直是同桌,根据第一段第一行可知,她俩是室友,经过这次的不愉快,她们成了好朋友,一直是同桌,故选D。
20.考查动词辨析。A生活的动名词;B学习的动名词;C学习;D生活。We didn't always agree, but we learned the key to           together我们并不总是意见一致,但我们学会了一起生活的关键,the key to doing sth做某事的关键、诀窍,故选A。
考点:故事类短文阅读

21.B
22.C
23.D
【解析】
试题分析: 本文讲述人们为什么在学习外语。
21.B考查细节理解题。根据第一段提到Have you ever noticed advertisements which say “Learn a foreign language in 6 weeks, or your money back!广告中提到在六周内学会英语否则退钱,故选B项。
22.C 考查推理判断题。根据最后一段提到They need the language in order to do their work better.他们学习语言为的是把工作做得更好,故选C项。
23.D 考查推理判断题。根据最后一段提到Whether the language is learnt quickly or slowly, it is hard work.无论语言学习的快与慢,这都是份艰难的任务,故选D项。
考点:日常生活类阅读。

24.C
25.D
26.B
27.A
【解析】
试题分析: 开车不仅仅是控制和操纵自己的汽车,判断车速和距离。它还要求司机判断路上的其他司机的举动,随时应对突发事件。而酒精会抑制人的视力,判断力和协调性,增加事故的危险。在本文中作者主要介绍了酒后驾车的危害,对酒后驾车的处罚等,呼吁人们为了自己和别人的安全,不要酒后驾车。
24.C .主旨大意题。由第一段it enters your bloodstream and acts as a depressant(克制药),damaging eyesight, judgement and coordination(和谐),slowing down reaction time and greatly in creasing the risk of accidents.可知喝酒会损坏人的视力,判断力,减慢反应力。由此判断本段主要讲述喝酒对驾车的影响,故C项正确。
25.D词义猜测题。从前半句To get rid of alcohol from the body is a very slow process可知,后半句表示“采取像淋浴或喝一杯茶、咖啡等这样的办法来加速这个过程是不可能的。故“it”指代“process”。选D
26.B细节理解题。根据第二段中的Absorption rate is increased when drinking on an empty stomach or when consuming drinks mixed with fruit juice.可知和果汁一起喝的时候,酒精会很快被吸收,选B。
27.A .细节理解题。由文章倒数第四段中Drivers who cause traffic accidents, or who commit a moving traffic offence(罪) or are being suspected of drink driving will be tested.可知被怀疑酒后驾驶的人应该提供血液的检测样本,选A。
考点:考查社会生活类短文阅读

28.B
29.C
30.B
31.D
【解析】
试题分析: 本文提到近一半的大学生会有不同程度的抑郁,提出四种解决的途径,很有帮助;
28.B细节理解题。根据第二段提到Physical activity releases endorphins身体活动释放内咖肽,故选B项,有助于内咖肽的释放。
29.C 推断题。根据第三段提到Their job is to help students , so experts recommend you use them . Most students , however , are hesitant to take a trip to their college’s counseling center , fearing being laughed at by peers害怕同学嘲笑而不愿意去看专业的医生,所以需要勇气的,故选C项。
30.B 细节理解题。根据第四段提到While mental health experts insist that it’s important to make friends in your new environment and be involved in the college community , it’s also significant to keep in touch with the people you knew before college心理专家建议在新环境中多交朋友,融入到学校这个群体当中是非常重要的,在进入大学之前与人们保持联系也很重要,故选B项。
31.D细节理解题。根据文中提到四个内容Exercise 锻炼;Use school counseling services 利用学校的服务中心;Take advantage of technology利用科技; Go to sleep有规律的睡眠,可知没有包含D选项
考点:考查健康类阅读。
【名师点睛】
利用排除法,选出正确选项。有些问题不能直接找到答案,但换位思考,可以找到不符合题意的三个错误答案,问题迎刃而解。比如第27小题,细节理解题。根据文中提到四个内容Exercise 锻炼;Use school counseling services 利用学校的服务中心;Take advantage of technology利用科技; Go to sleep有规律的睡眠,可知没有包含D选项,故选D。
考点:考查健康类阅读

32.D
33.C
34.A
35.B
【解析】
试题分析:一个无家可归的男子坐在人行道上,他回想起了二十年前的生活场景。男子十年前因债务问题想向父母借钱。男子由于感到尴尬而没有开口问父母要钱,而是偷偷地拿走了家里的钱。男子一直惦记着家人,同时又担心父母不会原谅自己而不敢回家。
32.细节理解题。根据第二段“for the brightness of those pictures hurt him ...because of debts, he had gone home planning to ask for money ...he took what he wanted and left.”可知,男子耸肩是因为儿时的记忆让他回想起了一些糟糕的事情,故选D。
33.细节理解题。根据第三段“That was the last time he had seen them. Ashamed,”和第四段“Could they ever accept this man who had so bitterly disappointed them?”可知,男子因偷拿了家里的钱而感到羞愧,他很想家却又不敢回家,男子不确定父母是否会原谅自己,故选C。
34.推理判断题。根据信的内容“If you want me home, hang a white handkerchief in the window of my old bedroom.”可知,男子让父母在他卧室的窗户上悬挂白色的手帕;根据最后一段的“and ran straight through the open front door”可知,男子快速地向家跑去,说明他的父母按照信上说的做了,只有A项提到了白色的床单、枕套、桌布等事物,与信上说的相符,故选A。
35.选择最佳标题。根据信的内容“If you want me home, hang a white handkerchief in the window...”和倒数第二段可知,男子让一块白色手帕来决定自己是否回家。结果,男子的父母把整个房子几乎都挂上了白色的床单、枕头套、桌布等物品,说明父母原谅或者从未责怪过男子,男子放心地回家了。A项只是事情的开端;C项错误,男子的父母未责怪过他;D项太宽泛,故选B。
考点:故事类短文阅读

36.D
37.A
38.E
39.F
40.G
【解析】
试题分析:
36.D 考查对上下文语境的理解。空前的意思是:在旅游旺季,宾馆和航班的价格迅速增加,而且由于游客很多,你可能要花更多的时间排队 。这里选D(因此,最好找到旅游淡季开始。)与上下文一致。
37.A考查对上下文语境的理解。整个下面一段都在关于怎样节省住宿开支给建议。所以这里选A(节省宾馆开支。)与上下文一致。
38.E 考查对上下文语境的理解。空后的意思是:在你的家庭旅行期间,尝试当地人所吃的新鲜食物。那不仅省钱还能提供给你新的不同的体验。所以这里选E( 计划膳食是另一个节省旅行开支的方法。)与上下文一致。
39.F考查对上下文语境的理解。 空前的意思是:众所周知,旅游重地对所有东西都过度要价。衣服,旅行用具及纪念册等等在这些地方都特别贵。空后的意思:尽量还价以得到最好的价格。所以这里选F(因为这个原因,讨价还价不要害羞。)与上下文一致。
40.G考查对上下文语境的理解。空后的意思是:相反的,做公交车,地铁就会便宜很多。所以这里选G(作为旅游者,只要可以就不坐出租车,因为坐出租车很贵。)与上下文一致。
考点:考查七选五短文。

41.it
42.who
43.to succeed
44.for
45.the
46.other
47.however/though
48.differently
49.their
50.followed
【解析】
试题分析:语篇填空要求学生在把握句意的同时,准确判断句子所使用的语法知识。这类题型还要求学生有较多的短语和搭配的积累。
41.考查it作形式宾语。句意:一些人认为出生顺序很重要。it作形式宾语,真正的宾语是where从句,故填it。
42.考查非限制性定语从句。从句缺少主语,根据逗号判断是非限制性定语从句,指人用who,故填who。
43.考查固定搭配。be likely to do sth很有可能做某事,故填to succeed。
44.考查固定搭配。the reason for sth“......的原因”,故填for。
45.考查固定搭配。the same...同样的......,故填the。
46.考查不定代词。第一段提到了老大,第二段讲的是排行第二、第三...的孩子,the other+复数名词,意为“剩下的全部”,故填other。
47.考查副词。然而,最小的孩子往往得到特殊的照顾,这里表示转折,though用于句中或句尾,意为“然而”,用逗号与句子隔开,故填however/though。
48.考查词形转换。修饰动词saw用副词,一项最近的研究却不这样认为,故填differently。
49.考查物主代词。这项研究发现,排行第一的孩子信任家庭准则,生活中不会冒险,in their lives在老大们的生活中,故填their。
50.考查时态。根据前一句和下一句可知,这里使用一般过去时来描述最新研究的成果,故填followed。
考点:固定搭配;定语从句;代词;时态;宾语从句
51.
【小题1】set后加 up
【小题2】去 for
【小题3】to→with
【小题4】guidances→ guidance
【小题5】which→who
【小题6】patience→ patient
【小题7】Whether→If
【小题8】sent→ send
【小题9】choosing→ chosen
【小题10】a→an
【解析】
试题分析:考查冠词介词动词名词等的用法
【小题1】set后加 up考查固定搭配。set up是固定搭配,表示建立,所以加up。
【小题2】去掉for考查动词。 serve是及物动词,所以去掉for。
【小题3】to→with考查介词。 cooperate with是与人合作,所以改为with。
【小题4】 guidances→ guidance考查名词复数。 guidance是不可数名词,所以去掉s。
【小题5】which→who考查定语从句。此处先行词是人,所以用who。
【小题6】 patience→ patient考查形容词。由 healthy可知此处是形容词,所以用 patient。
【小题7】Whether→If考查副词。此处意思是如果,所以不能用 Whether。
【小题8】 sent→ send考查过去式。此处是一般现在时,不用过去式。
【小题9】 choosing→ chosen考查过去分词。过去分词做形容词,所以用 chosen。
【小题10】a→an考查冠词。 interview是元音音素开头,所以用an。
考点:考查短文改错
52.
We need to face a lot of pains as we grow up. But these pains eventually bring us gains. As for me, I remember that my parents made me learn to play the violin during my childhood, so I had little time to play with my friends, which annoyed me quite a lot. I hated the violin at that time, just because it was what they forced me to do.
Now looking back, I appreciate what my parents did for me. In fact, music has enriched my life. It gives me comfort, relief and joy, especially when I am under pressure. I have come to understand why my parents were always pushing me on.
Everybody will experience pains. A little hard work and sweat will never hurt us. If we realize these pains are just small bumps on our way to success, we can understand they are actually gains
【解析】
试题分析:这是一篇短文写作。首先根据文章的开头一个人在成长过程中必然会遇到烦恼,但是它也能带给你收获。首先要描述一件你曾经不愿但不得不做的事情,然后说说这件事最终带给你的收获和启示,比如你获得了哪些好处以及对你的生活带来的改变。最后再总结一下自己的观点,
【亮点说明】第一段首先描述了作者小时候被父母逼着学习小提琴,导致没有时间跟朋友玩耍,作者那时候觉得很苦恼。本段中用了which引导的一个定语从句。第二段作者说这件事启示给自己带来了很多收获,比如说丰富了生活,可以帮助减压、放轻松等作用。最后一段与开头收尾呼应,每个人都会经历不开心的事,但是我们可以从中学到很多有的东西。整篇文章语言言简意赅,感情真挚,所有要点都没有遗漏。文章连贯通顺。
考点:考查议论文写作

 

欢迎转载!转载时请附上原文地址:http://www.gaozhong.cc/yingyu/shiti/gaoer/6000.html
上一篇文章:冀州中学2016-2017高二英语上学期第一次月考试卷
下一篇文章:枣阳一中2016-2017高二英语暑假开学试题有解析

关闭